O produktu

Protipořezová CE certifikovaná obuv pro profesionální použití v lese.
Vyprodáno
Vyprodáno
Svršek:vodoodpudivá kůže síly 2,6-2,8mm
Podšívka:přírodní kůže
Typ podešve:Vibram Montagna, přišívaná, švy chráněné proti navlhnutí gumovým povlakem
Hmotnost půlpáru:cca 1.290 gramů (půlpár 42EU)
Mezipodešev:nylon
Výška obuvi u paty:cca 28 cm (velikost 42)
CE certifikace:EN 345-1, EN-345-2, SB-E-P-WRU
Ochrana špičky boty:kovová ochranná kaple dle EN12568

 

ČIŠTĚNÍ

Obuv před další manipulací očistěte od prachu, bláta a dalších nečistot za použití měkkého kartáče a jemného mýdla, nebo lze použít speciální čistící přípravek NST shoe wash, který odstraňuje i zbytky starších impregnačních prostředků.

Následně lze obuv vysušit, ideálně v teplém a suchém místě, mimo sluneční svit a mimo dosah tepelných zdrojů. Pokud by boty byly v dosahu sálavého tepla, tak může docházet k deformaci obuvi, odlepování podešví a celkové degradaci všech materiálů.

Při vysoušení lze obuv vycpat suchým novinovým papírem (nikoli však papírem z reklamních letáků), který rychle absorbuje vnitřní vlhkost. Je však potřeby tento papír častěji vyměňovat, aby vlivem vlhkosti nedocházelo k vzniku plísní.

IMPREGNACE

Po dokonalém vyschnutí - a zde důrazně doporučujeme pravidelně vyprat či alespoň vysušit i vnitřní vyjímatelné vložky - je nutno obuv naimpregnovat vhodným krémem s hydriofobní a výživovou složkou.

Doporučit můžeme ověřené přípravky:

 

NST le cirage

JOLLY 1CREM

Při aplikaci přípravků se vždy řiďte návodem daného balení, každopádně nikdy impregnace neaplikujte do vnitřních částí bot, na podešve ani na jiné gumové či pryžové díly.

Impregnaci obnovujte vždy v okamžiku, kdy po chůzi v mokru jsou na svršku viditelné tmavší místa, kde se již vlhkost vsákla.

Pamatujte na to, že impregnace ve formě krémů či vosků výrazně mění vzhled a charakter nubukové usně, proto doporučujeme tyto přípravky aplikovat na skrytém místě, abyste si ověřili výsledný vzhled úpravy kůže. Současně upozorňujeme, že přípravky na bázi vosků a krémů mohou výrazně omezit praopropustnost kůže a může tak docházet k většímu pocení nohou. Voskové či krémové impregnace nikdy neaplikujte na látkové části obuvi.

DEZINFEKCE

Dezinfikovat vnitřek bot lze za použití speciálních přípravků, jež obuv nejen zbaví zárodků plísní a bakterií, ale současně obuv i příjemně provoní:

NST shoe fresh orange

NSt shoe fresh eucalyptus